Ga naar de inhoud
Voorzorgsmaatregelen en afspraken ivm COVID-19, versie 4 (update 28 september 2020)
Meedoen + bemanning sloepen:
- Meld je van tevoren aan in de sportplanner.
- Bezetting de Doordrijver en de Doorhaler: Maximaal 10 roeiers, doft bij stuurman blijft indien mogelijk leeg.
- Bezetting Doordouwer: Maximaal 8 roeiers, doft bij stuurman blijft indien mogelijk leeg.
- Voordat de bootindeling wordt gemaakt, wordt door de stuurman gecheckt dat iedereen klachtenvrij is. (Conform voorschrift RIVM: Kijk en vraag.) Klachten is niet roeien. Zorg dat het voor iedereen veilig is.
- Van elke roeitraining wordt de bootindeling (op dolniveau) vastgelegd . Per team zorgt de aanvoerder ervoor dat de bootindeling op de traingingsavond ingevuld wordt op het Microsoft Form dat hiervoor beschikbaar is. Link is gedeeld in de Mededelingen-app-Roeiploeg.
Op het terrein van de Zeeverkenners/op de tjalk:
- Bij de Zeeverkenners: houdt 1,5 meter afstand aan. We zijn hier te gast. Volg ook de aanwijzingen van de leden van de Zeeverkenners op, mochten we tegelijkertijd op het terrein zijn. Stem verplaatsingen even met elkaar af.
- Op de tjalk: Houdt buiten 1,5 meter afstand aan. Gun elkaar de ruimte. Max. 4 personen in het ruim ter voorbereiding/afsluiting van een training. De bar is tot nader order gesloten. Het is ook niet toegestaan om op de tjalk zelf meegebrachte drankjes etc. te gebruiken. Zodra de sloep netjes afgesloten is, gaat iedereen naar huis.
- Riemen uit/in de tjalk: Een persoon in het ruim om de riemen te pakken/weg te leggen. De rest blijft op het dek. Tot nader order blijven de riemen in de sloepen liggen.
Aan boord gaan van de sloepen/gereedmaken sloep/van boord gaan:
- De sloep wordt door maximaal 2 personen gereed gemaakt voor de training. Dit geldt ook voor het opruimen/afsluiten.
- Aan boord zolang de sloepen bij de Zeeverkenners liggen: Ga bij je doft de sloep in vanaf de kade. De kanaalzijde eerst, de walzijde als tweede. Van boord; omgekeerde volgorde.
- Aan boord wanneer de tjalk terug is: Ga in volgorde van de doften aan boord zodat je elkaar niet hoeft te passeren/over elkaar heen hoeft te klimmen. Van boord; omgekeerde volgorde natuurlijk.
Hygiëne van de riemen en overige materialen
- Leen/gebruik geen spullen van de andere roeiers.
- Raak zo min mogelijk spullen van een ander aan. (Drinkflessen/dollen.)
- De stuurman installeert zelf het helmhout en zet zijn mondkapje op. (Eigen of wegwerp uit het kistje.) Het mondkapje dient altijd gedragen te worden, ook als het eerste doft leeg is.
- Mondkapjes zijn beschikbaar in een kistje in de sloep. Denk even aan de volgende die komt! Meld tijdig bij het bestuur wanneer de voorraad op dreigt te raken.
- Neem afval mee naar huis of gooi het in een vuilnisbak.
Wat als er bij iemand, waarmee je hebt geroeid, corona wordt vastgesteld?
- Vanuit het bron- en contactonderzoek door de GGD komen ‘we’ dan in beeld, daarvoor gebruiken we de ingevulde Google-formulieren.
- De GGD neemt dan contact met je op en kijkt dan samen met je of je getest moet worden en/of in thuisquarantaine moet.
- Totdat de GGD weer ‘groen licht’ geeft, kunnen alle contacten van de besmette persoon niet deelnemen aan activiteiten van de Roeiploeg Utrecht.